Drużyna Lewicy w okręgu numer 17 ogłoszona!

Już  oficjalnie !!

Drużyna Lewicy  w okręgu  numer 17  ogłoszona!

Poznajcie    drużynę   Lewicy  w okręgu  numer 17  ( miasto  Radom oraz  powiaty:  białobrzeski, grójecki, lipski , przysuski, radomski, szydłowiecki, zwoleński). Dziś  w Radomiu  odbyła  się  oficjalna prezentacja  listy kandydatów Lewicy w  wyborach  do  Sejmu z  udziałem  mediów  radomskich. Liderem  listy  został  Daniel  Oliszewski  pochodzący  z Jasieńca  w  powiecie  grójeckim. Drugie  miejsce  zajmuje  Patryk  Fajdek  z Radomia. Pierwszą  kobieta  na liście  jest Jolanta Luty  z Radomia, która   jest  na  trzecim  miejscu  listy.

Deklarujemy, że  jesteśmy  gotowi  na  nadchodzące  wybory. Mamy  konkretne  programy i  wiele   do  zaoferowania  mieszkańcom, bo  mamy  energię, optymizm  i  detarminację! Kandydaci  zostali  zaprezentowani  przez  Daniela Oliszewskiego, lidera  listy  oraz  przez  Szefa  Sztabu  Wyborczego  Okręgu  numer 17  Waldemara Kaczmarskiego.

Krótka charakterystka pierwszej trójki na liście kandydatów na Posłów RP okręgu nr 17:

Poz. 1 Daniel Oliszewski                                                                                                                                                    Zdj. Daniel Oliszewski 1

Daniel Oliszewski lat 39 żonaty, dwójka dzieci: Igor Leon.  Zawodowo zajmuje się rolnictwem i prowadzi działalność gospodarczą Od 20 lat aktywnie działa na lewicowej scenie politycznej. Jestem Sekretarzem Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej.  Daniel Oliszewski polityką interesuje się od zawsze, podobnie jak działalnością społeczną na rzecz innych ludzi. Dlatego też w pewnym momencie postanowił połączyć te dwie rzeczy, by móc być jeszcze bardziej zaangażowanym w pomoc drugiemu człowiekowi. W Sejmie RP, jako poseł, również będzie działał na rzecz społeczeństwa: kobiet i mężczyzn, dzieci i młodzieży oraz seniorów. Daniel Oliszewski zna doskonale problemy z jakimi borykają się ludzie zarówno na wsi, jak i w mieście. Lider radomskiej listy Lewicy to gwarancja zaangażowania i skuteczności w sprawach, które są ważne dla Polek i Polaków.  Bycie posłem dla Daniela Oliszewskiego oznacza oraz pomoc skuteczne działanie na rzecz innych ludzi.

Poz.2 Patryk Fajdek

Od ponad dziesięciu lat angażuje się społecznie i politycznie. W tym
            czasie stanął na czZdj._Patryk_Fajdek_-_baner-1_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpgele protestu mieszkańców radomskiego os. XV-lecia
            przeciwko zabudowie jedynego zielonego skweru. Dzięki podjętym
            działaniom doprowadziłdo powstania parku wraz z nowym placem zabaw
            i siłownią na powietrzu. To duże osiągnięcie, jednak za najważniejsze w
            w dotychczasowej działalności uważa wprowadzenie w Radomiu
   →     historycznego programu dofinansowań zabiegów leczenia niepłodności
            metodą in vitro - w pierwszej edycji przy poparciu radomian poprzez
            budżet obywatelski.
           Jest absolwentem Wydziału Nauk Ekonomicznych i Prawnych UTH w Radomiu.
            Dzięki pracy zawodowej w Kancelarii Senatu u boku jednego z
            Wicemarszałków zdobył doświadczenie pracy w parlamencie, współpracując
            m. in. z Biurem Legislacyjnym, komisjami senackimi oraz organizacjami
            pozarządowymi. Obecnie pracuje w instytucji badawczej zajmując się
            zagadnieniami związanymi z projektowaniem innowacji w edukacji.

Poz. 3 Jolanta Luty
Zdj. Jolanta Luty Radom miastem woj. 5

Z wykształcenia jest politolożką. Ukończyła Uniwersytet Wrocławski , gdzie zdobyła tytuł magistra nauk społecznych. Pracuje w firmie     Kratki.pl jako specjalista sprzedaży zagranicznej w dziale exportu. W wyborach startuje z trzeciego miejsca i jest pierwszą kobietą na liście   kandydatów Nowej Lewicy w okręgu numer 17.
 Kandydatka deklaruje walkę o prawa kobiet, tak by kobiety mogły same decydować o sobie. Jest zwolenniczką uprawiania polityki w terenie,   blisko ludzi, na ulicy, odwiedzając mieszkańców w domach. W taki sposób działa każdego dnia na rzecz społeczeństwa Radomia. Deklaruje      walkę o rozwój Radomia i regionu , który jej zdaniem nastąpi tylko wtedy , kiedy Radom odzyska rangę miasta wojewódzkiego. Radom         zasługuje na to by być stolicą województwa i na powrót do stawki głównych miast w kraju. Tylko w miastach wojewódzkich buduje się   infrastrukturę społeczną: wyższe uczelnie, szpitale kliniczne, filharmonie, opery, centra nauki. Taka infrastruktura pozwoliłaby Radomiowi   zatrzymać twórczą warstwę społeczeństwa w mieście i regionie. Tylko miasta o statusie województwa są poważnie traktowane przez władze   centralne – uważa.

Przedstawiamy pełną listę kandytatów Lewicy na Posłów RP [ z miejscami na liście wyborczej KW Lewicy Okręg nr 17] -

fontanny 1 1

Lista Kandydatów Lewicy okręg 17 Radomski:

1.Daniel Oliszewski - przedsiębiorca, sadownik, sekretarz Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy;

2.Patryk Fajdek - działacz społeczny, inicjator programu in vitro w Radomiu, wiceprzewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu;

3.Jolanta Luty - rzeczniczka  prasowa Nowej Lewicy w Radomiu, inicjatorka wielu przedsięwzięć na radomskich osiedlach;

4.Grażyna Maryniak-Gawrylik - samorządowiec i społecznik z Lipska;

5.Blandyna Drewnik - jest z partii Razem, pochodzi z Białobrzegów, pracuje jako nauczyielka;

6.Jolanta Sokołowska - pracownik służby zdrowia, społecznik, działaczka Lewicy;

7. Edyta Malec-Ćwiek - współinicjatorka programu in vitro w Radomiu, jej pasją jest nauka i szkolnictwo;

8. Marta Ratuszyńska - walczy, aby Radom stał się miastem wojewódzkim; wywalczyła rozpoczęcie  budowy  SOR w  szpitalu  wojewódzkim  w Radomiu [Józefów], w  czasie pandemii;

9. Roman Wysocki - samorządowiec z Kozienic, wieloletnie doświadczenie w pracy na róźnych stanowiskach w administracji państwowej;

10. Jolanta Sitarek - samorządowiec, pochodzi z Grójca;

11. Piotr Grużewski - przewodnicący struktur Lewicy w Zwoleniu, stamtąd pochodzi, jest nauczycielem;

12. Piotr Guza - pracownik samorządu, społecznik, pochodzi z Pionek;

13. Agnieszka Gazda - pochodzi z Wolanowa, wiceprzewodnicząca Nowej Lewicy w powiecie radomskim, nauczycielka;

14. Łukasz Smagłowski - jest a partii Razem, działacz społeczny, kibic Radomiaka, pochodzi z Radomia;

15.Grzegorz Wabik - pochodzi z Szydłowca, jest szefem stowarzyszenia pomagającym osobom uzależnionym;

16. Zuzanna Piwowar - aktywistka, historyczka sztuki, studentka, realizatorka licznych projektów artystycznych i partycypacyjnych, członkini Nowej Lewicy;

17. Artur Kacprzak - pochodzi z Kozienic, prowadzi własną działalność gospodarczą, samorządowiec i działacz społeczny, a także działa w OSP;

18.Waldemar Kaczmarski - wieloletni działacz społeczny, samorządowiec, radomski polityk, przewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu.

Przed  nami  dużo  jeszcze   pracy, rozmawiania, przekonywania. Idziemy  wygrać   te  wybory i  zmienić Polskę   na przyjazną i   różnorodną, która  przestrzega  praw  kobiet  i  dba  o  usługi  publiczne, buduje   mieszkania  na  tani  wynajem, gdzie  za  pracę jest  godna  płaca.

Do  zobaczenia  na  kampanijnym  szlaku!

15  października  zagłosuj na kandydatki  i  kandydatów  Lewicy!

Wybory do Sejmu i Senatu rok 2023 nr 4 copy copy

GŁOSUJESZ=DECYDUJESZ

Poznaj program wyborczy LewicyTUTAJ!

Lokalny portal CoZaDzień oraz TV Dami  przekazali informację o dzisiejszej konferencji prasowej i przedstawieniu przez Lewicę kandydatów na posłów-zobacz→TUTAJTUTAJ!

Galeria zdjęć ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r. oraz z dzisiejszej konferencji prasowej [31 sierpnia 2023r.]:

Konferencja prasowa - kandydaci z listy Lewicy okręg nr 17Konferencja prasowa Nowej LewicyKonferencja prasowa LewicyKonfrencja prasowa LewicyKonferncja prasowa LewicyKonferencja prasowa LewicyRelacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.Relacja ze spotkania w dniu 28 sierpnia 2023r.