Nowa Lewica zarejestrowała w OKW listy wyborcze do Sejmu RP - okręg nr 17 - radomski

Tak,  Mamy  to!  Oficjalnie zarejestrowaliśmy   listy wyborcze do Sejmu!

11 003  podpisów poparcia zebrała Nowa Lewica w celu zarejestrowania swojej listy wyborczej. Jak zgodnie powtarzają kandydaci: zbiórka szła łatwo i przyjemnie, widać duże poparcie społeczne dla Lewicy i zmian. Wiara w zwycięstwo opozycji demokratycznej jest duża. Listę poprarcia złożyli do  OKW:  Daniel Oliszewski, Patryk Fajdek, Jolanta Luty oraz Marta Ratuszyńska. Przypomnimy, że na listach Nowej Lewicy znaleźli się przedstawiciele Nowej Lewicy,  Razem oraz organizacji pozarządowych. Są na niej społecznicy, samorządowcy, ekolodzy oraz członkowie związków zawodowych. Można znaleźć na niej przedstawicieli różnych zawodów, m. in. nauczycieli, rolników, przedsiębiorców, handlowców oraz urzędników państwowych.

P7P5

Jak informujemy , na listach znajdują się reprezentantki i  reprezentanci  z  Radomia oraz  powiatów:  białobrzeskiego, grójeckiego, kozienickiego , lipskiego, radomskiego, szydłowieckiego oraz  zwoleńskiego.

Pełna lista kandydatów Lewicy okręg 17 radomski prezentuje się następująco:

1.Daniel Oliszewski - przedsiębiorca, sadownik, sekretarz Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy;

2.Patryk Fajdek - działacz społeczny, inicjator programu in vitro w Radomiu, wiceprzewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu;

3.Jolanta Luty - rzeczniczka  prasowa Nowej Lewicy w Radomiu, inicjatorka wielu przedsięwzięć na radomskich osiedlach; walczy o status  wojewódzki  dla  Radomia;

4.Grażyna Maryniak-Gawrylik - samorządowiec i społeczniczka  z Lipska;

5.Blandyna Drewnik - jest z partii Razem, pochodzi z Białobrzegów, pracuje jako nauczyielka;

6.Jolanta Sokołowska - pracowniczka  służby zdrowia, społeczniczka , działaczka Lewicy;

7. Edyta Malec-Ćwiek - współinicjatorka programu in vitro w Radomiu, jej pasją jest nauka i szkolnictwo;

8. Marta Ratuszyńska - walczy, aby Radom stał się miastem wojewódzkim; wywalczyła rozpoczęcie  budowy  SOR w  szpitalu  wojewódzkim  w Radomiu [Józefów], w  czasie pandemii;

9. Roman Wysocki - samorządowiec z Kozienic, wieloletnie doświadczenie w pracy na róźnych stanowiskach w administracji państwowej;

10. Jolanta Sitarek - samorządowiec, pochodzi z Grójca;

11. Piotr Grużewski - przewodnicący struktur Lewicy w Zwoleniu, stamtąd pochodzi, jest nauczycielem;

12. Piotr Guza - pracownik samorządu, społecznik, pochodzi z Pionek;

13. Agnieszka Gazda - pochodzi z Wolanowa, wiceprzewodnicząca Nowej Lewicy w powiecie radomskim, nauczycielka;

14. Łukasz Smagłowski - jest a partii Razem, działacz społeczny, kibic Radomiaka, pochodzi z Radomia;

15.Grzegorz Wabik - pochodzi z Szydłowca, jest szefem stowarzyszenia pomagającym osobom uzależnionym;

16. Zuzanna Piwowar - aktywistka, historyczka sztuki, studentka, realizatorka licznych projektów artystycznych i partycypacyjnych, członkini Nowej Lewicy;

17. Artur Kacprzak - pochodzi z Kozienic, prowadzi własną działalność gospodarczą, samorządowiec i działacz społeczny, działa także w OSP

18.Waldemar Kaczmarski - wieloletni działacz społeczny, samorządowiec, radomski polityk, przewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu

Dziękujemy  i  prosimy  o  dalsze  wsparcie!  Nie  zawiedziemy! Jesteśmy  gotowi  na  wybory!

GŁOSUJESZ = DECYDUJESZ!

[Opr. JL,PF,DO,EB,AL]

Radom, dnia 07 września 2023r.